Me kenaqesin dhe krenarine me te madhe tregoj se edhe une si i ri, isha pjese e rinise se Kosoves qe ju bashkangjita aksionit te rinise per pasjtimin e gjaqeve- si varre e vjeter- e qe mund te shihet ne nje dokumentar: Pajtimet e gjaqeve Verrat e Llukes - "Kurr me" ne kujtim te regjisorit te ndjere Nezir Istrefi TVP" ne vitet 90 e qe ju priu i nderuari, i madhi dhe per jete i gjalli ANTON QETA. Ne kete sekuence shihen momente (sekunda e 21-22) te pajtimit(Anton Qeta, falesi dhe une- si udheheqes i ketij aksioni) kur e mbajtem tubimin ne Polluzhe te Drenasit ku arritem ne ate kohe ti pajtojm 11 gjaqe : PAJTIMI i GJAQEVEdownload.

Gazeta "Süddeutsche Zeitung" publikoi me 30.22.2015 artikullin lidhur me temen: Trauma dhe rikujtimi i tmershem i refugjateve te traumatizuar:"Rikujtimi i tmerrshem-Schreckliche Erinnerung " ne faqen e vete-Webseite Süddeutsche Zeitungdownload.

Gazeta "Süddeutsche Zeitung" publikoi me 16.02.2016 artikullin lidhur me temen: Trauma dhe Refugjatet:"Kur koka behet fushebetej-Wenn der Kopf zum Schlachtfeld wird" dhe mund te gjindet ne faqen- Webseite Süddeutsche Zeitungdownload.

Gazeta "Shtegu" publikoi ne shkurt 2016 artkullin: "Dr. Skender Munishi mahnitë „Sueddeutsche Zeitung“ me angazhimin e tij ndaj refugjateve" dhe mund te gjindet ne faqen-Webseite Shtegudownload.

Revista e shoqates se mjekeve bavarez(Münchner Ärztliche Anzeige) raportoi ne fletushken 15/2016(faqja e 6) te dates 23..Juli 2016 lidhur me nje tubim te kesaj shoqate me moton: Traumata dhe refugjatet/"Kurajo per trajtim" ku une isha i ftuar si foles lidhur me trajtimin e refugjateve ne Minhen dhe mund te gjindet ne faqen-Webseite ÄKBV-Münchendownload.

Revista e punetorve te klinikave te Bavarisëse se eperme(kboDIALOG / faqe 23)) nga marsi 2017 raportoi ne fletushken e saj 18 lidhur me KBO-simpoziumin me mbititull: simpoziumi me mbi 500 vizitorë / mjekesia pa kufij - Migrimi dhe shëndeti mendor ku une si refernet referova lidhur me temen "kujdesi apo trajtimi jashte-klinike i refugjatëve" në Bayernkaserne-Mynihut dhe mund te gjindet na faqen-Webseite kbo-Kliniken der Bezirk Oberbayerndownload.

Televizioni i dyte gjerman ZDF raportoi me 21.07.2017 ne emisionin -magazina e mengjesit- lidhur me temen: Jeta pas sulmit amok ne Minhen - me titull :"Memoriali pas sulmit amok ne Minhen" ku une sie ekspert u konsultova/intervjova dhe gjindet ne faqen - Webseite ZDF-Morgenmagazindownload.

Intervjuja e ime u ritransmetua poashtu nga kanali ZDF me 22 Juli ne programin: Pasqyra e Landeve-Länderspiegel me Titullin: "Nje vit pas atentatit ne Minhen/Jeta me humbjen-Leben mit dem Verlust" dhe mund te gjindet ne faqen- Webseite te ZDF-Länderspiegeldownload.

Kanali B5 i transmetuesit Bayerische Rundfunk- raportoi me 30.07.2017 ne emisionin magazina nderkulturore lidhur me temen: Trajtimi i refugjateve ne München/Emisioni- Magazina nderkulturore me titul :"Ambulanca per refugjat- ndihma me barriera" ku une sie ekspert u konsultova/intervjova dhe gjindet ne faqen B5akttuell-BR: Ambulanz für Flüchtlingedownload.